KunstFort Asperen is een monumentale plek voor hedendaagse kunst. Sinds dertig jaar organiseert het fort in de zomermaanden spraakmakende exposities in een decor van militair erfgoed en het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is van half april t/m september geopend. Naast het fort huist de Taveerne, waar u het hele jaar door van harte welkom bent. 

Openingstijden en rondleidingen

KunstFort
Het fort is geopend van april t/m september, de rest van het jaar is het fort gesloten voor publiek; de vleermuizen genieten dan van hun winterslaap.

Entreeprijzen

Volwassenen: € 6,- 
Kinderen jonger dan 16 jaar gratis

De Taveerne

De Taveerne is geopend t/m 17 december 2017, op zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. 

Informatie en reserveringen: Hetty van den Berg | 06-15054728 | detaveerne@kunstfortasperen.nl

Bezoekadres
Langendijk 60
4151 BR Acquoy
06-15054728 / 0345-619992
info@kunstfortasperen.nl

Routebeschrijving

Openbaar vervoer
Vanaf station Leerdam rijden bus 73 (richting Gorinchem) en buurtbus 260 (richting Geldermalsen) in ongeveer 10 minuten naar de halte Kerkweg Acquoy. Deze halte ligt op een steenworp afstand van het fort. Volg de Meerdijk in zuidelijke richting en neem de eerste weg links. Plan hier uw reis.

Auto
Bezoekers van KunstFort Asperen kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats naast het fort aan de Langendijk (200 meter voorbij het fort). Voor de ingang van het fort zijn twee invalidenparkeerplaatsen. 

Vanaf A2:
Afslag Leerdam/Everdingen, richting Leerdam aanhouden. Eenmaal in Leerdam doorrijden tot over het spoor en vervolgens met de bocht mee naar links. Deze weg blijven volgen tot de rotonde net buiten Leerdam. Hier gaat u rechtsaf en daarna de eerste weg naar links. Na ongeveer anderhalve kilometer neemt u het smalle weggetje net voor het witte huis aan de linkerkant naar links. U rijdt het weggetje naar beneden en ziet het prachtige torenfort liggen. Tweehonderd meter voorbij het fort is een grote parkeerplaats waar u kunt parkeren. Gelieve de auto niet langs de dijk te zetten.

Vanaf A15:
Afslag Leerdam/Vuren, richting Leerdam aanhouden. Op de kruising met de Zuiderlingedijk (na ongeveer vier kilometer) volgt u het bord richting Acquoy. Vervolgens rijdt u rechtdoor tot aan de volgende kruising, u ziet het KunstFort hier aan de andere kant van de Linge liggen. De auto kunt u parkeren op de parkeerplaats tweehonderd meter naast het fort. Gelieve de auto niet langs de dijk te zetten.